latinica  ћирилица
11/10/2018 |  13:36 | Аутор: Б92

Ђоковић: Покушаћу све да дођем до првог мjеста

Новак Ђоковић, трећи тенисер свијета, рекао је послије побједе над Марком Чекинатом да ће покушати све што је у његовој моћи да дође до првог мјеста до краја сезоне.

Српски играч у осмини финала Мастерса у Шангају савладао је италијанског тенисера и противник у борби за полуфинале биће му Кевин Андерсон, који је био бољи од Стефаноса Циципаса.

"Веома сам задовољан на који начин сервирам у прва два меча на турниру, што је веома важно. Чинио сам против Чекината све како би одиграо још један поен и био сам агресиван када је требало да будем", рекао је Новак и додао:

"Други сет је био савршен, заиста. Срећан сам што сам успио да завршим меч на начин на који сам то успио".

Ђоковић се у првом сету мало мучио, али чим је сломио отпор Чекината кренуо је да доминира и Италијан му није узео нити један гем у другом сету.

Српски тенисер послије меча рекао је и шта му је највећи циљ до краја такмичарске године.

"Покушаћу све што је у мојој моћи да се домогнем првог мјеста. То је вјероватно највећи циљ на крају сезоне", казао је Новак који изгледа потпуно фокусирано да се врати на прво мјесто АТП листе.

Уколико Новак освоји титулу у Шангају имаће само 215 бодова мање од првопласираног Рафаела Надала који је пропустио турнеју у Азији због повреде кољена.