latinica  ћирилица
11/10/2018 |  13:38 ⇒ 13:59 | Аутор: РТРС

Деманти Соломона Сумантуа Самјуела

Поводом прилога објављеног 29.09.2018. године у Дневнику, РТРС-у је упућен деманти.

Деманти преносимо у цијелости:

Поштована редакцијо Радио-телевизије Републике Српске, обраћам вам се овим путем као истакнути пуномоћник Соломона Сумантуа Самјуела ради вашег прилога од дана 29.09.2018. године који сте објавили како и Дневнику, тако и у електронском издању, гдје сте на најгрубљи начин повриједили људска права и достојанство мога клијента.

Називати особу која има држављанство Босне и Херцеговине страним шпијуном и покретачем обојених револуција је заиста дегутантно, и са тиме сте нанијели енормну и немјерљиву материјалну штету како моме клијенту лично, тако и његовој породици, с обзиром да је мој клијент настањен у Бањалуци, а такође је у браку са госпођом која је поријеклом из Бањалуке.

Судска пракса је изричита када је у питању заштита од клевете, а у конкретном случају неоспорно је дошло до клевете са ваше стране уперене према мом клијенту, јер за све ваше тврдње нисте пружили нити један материјални доказ.

Овом приликом захтијевамо од вас да у року од 7 (седам) дана од дана пријема ове опомене како у вашем Дневнику, тако и у вашем електронском издању објавите демант и извините се моме клијенту за штету коју је претрпио од стране вас, и да мене као пуномоћника о томе благовремено обавијестите.

У супротноме ћу у складу са овлаштењима које ми је дао мој клијент да поднесем тужбу против вас стварно и мјесно надлежном Основном суду у Бањалуци ради заштите од клевете, гдје ћу од вас захтијевати исплату нематеријалне штете коју је претрпио мој клијент, као и законске затезне камате, а тако и адвокатске трошкове.