latinica  ћирилица
11/10/2018 |  14:26 ⇒ 14:55 | Аутор: СРНА

Додик: Пристојно је уздржати се од коментара до формирања Предсједништва БиХ

Изабрани српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик сматра да би било пристојно да се сви кандидати који су побиједили на изборима за члана Предсједништва БиХ уздрже од коментара и јаких ријечи док се не формира Предсједништво.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

На питање Срне да прокоментарише посљедње медијске иступе изабраног хрватског члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића, Додик је оцијенио да се Комшић мало преиграо и да се уживио у улогу неког политичког месије, чим већ сада дијели лекције сусједним државама како треба да се понашају.

"Иако још није ступио на функцију члана Предсједништва, већ нас је успио завадити са Хрватском и Србијом а поред њих покушава дијелити лекције и мени, односно Републици Српској", рекао је Додик.

Он је нагласио да политика авантуризима коју Комшић персонификује неће допринијети сарадњи, а БиХ ће гурнути у још већи понор. "

Авантуризам је кад Комшић, након честитке и позива на сарадњу коју је добио од предсједника Србије Александра Вучића, одговори да је 'Косово за њега независна држава'", појаснио је Додик.

Он је оцијенио да та дрскост на пружену Вучићеву руку може само да свима у БиХ нанесе штету.

"Ако пријетње, увреде и ароганција коју сада Комшић просипа по региону буду стил његове политике и у Предсједништву БиХ, бојим се да то неће водити никуда и биће веома тешко обезбиједити комуникацију са окружењем", упозорио је Додик, актуелни предсједник Републике Српске.