latinica  ћирилица
11/10/2018 |  16:17 ⇒ 16:26 | Аутор: РТРС

"СДА је своје бираче преусмјерила Комшићу"

На дан одржавања општих избора у БиХ, СДА је након 15.00 часова преусмјерила гласове својих бирача Жељку Комшићу, тврди извор портала Дневник.ба.
Бакир Изетбеговић - Фото: klix.ba
Бакир ИзетбеговићФото: klix.ba

Од 15.00 до 19.00 часова у недјељу, 7. октобра, када су трајали општи избори у БиХ, извршено је преусмјеравање гласова бирача СДА за Жељка Комшића, тврди извор портала Дневник.ба.

Према информацијама саговорника овог портала, СДА је захваљујући апликацији коју је израдила, а путем које су се у изборној ноћи пратили резултати избора, утврдила како се до 15.00 часова завршила битка између њиховог кандидата, Шефика Џаферовића и Дениса Бећировића (СДП), те су након 15.00 часова могли мирно да почну проводити инжињеринг.

Саговорник портала тврди, да је бирачима СДА након 15.00 часова, па све до 19.00 часова, СМС порукама објашњавано како треба да гласају за Жељка Комшића, кандидата за хрватског члана Предсједништва БиХ, што су и учинили.

Осим тога, анализом резултата на службеној страници ЦИК БиХ, јасно се види да је Жељко Комшић гласове добио у бошњачким бирачким мјестима широм Средње Босне: вехабијском селу надомак Бусоваче, те утврђењима СДА у Новом Травнику и Травнику, тачније, Опари, Хан Билој, Мехурићу.

Извор: Dnevnik.ba