latinica  ћирилица
11/10/2018 |  17:27 ⇒ 17:38 | Аутор: Б92

Нурмагомедов запријетио да ће напустити УФЦ!

Хабиб Нурмагомедов, непоражени УФЦ шампион света у лакој категорији, запретио је да ће напустити ту организацију.
Нурмагомедов испребијао Мекгрегора, па изазвао општу тучу! - Фото: Getty Images
Нурмагомедов испребијао Мекгрегора, па изазвао општу тучу!Фото: Getty Images

Нурмагомедов је послије борбе и побједе над Мекгрегором искочио из кавеза и напао чланове Ирчевог тима, због чега је кажњен.

Спортска комисија државе Неваде му је "замрзла" два милиона долара хонорара, а предсједник УФЦ Дејна Вајт каже да ће Рус бити санкционисан због напада на Дилона Дениса.

-Желео бих да се обратим УФЦ. Зашто нисте казнили никога из његовог тима због напада на аутобус, када је повређено неколико људи? Тада су могли некога да убију. Зашто нико ништа не говори о вређању моје родне земље, религије и породице? Зашто кажњавате само нас, када су се оба тима тукла. Ако кажете да сам ја започео, нећу се сагласити. Завршио сам оно што је он започео - написао је Нурмагомедов.

Нјегов члан тима Зубарија Тукугов ударио је Конора у тој гужви и због тога је избачен из УФЦ.

-У сваком случају, казните мене, Зубарија нема ништа са тим. Ако мислите да ћу да ћутим, онда сте погријешили. Отказали сте Зубаријину борбу и желите да га отпустите јер је ударио Конора. Али не заборавите да је Мекгрегор тај који је први ударио мог другог брата – провјерите видео".

Момак из Дагестана је отишао корак даље и запретио својим отказом.

-Ако одлучите да га отпустите, знајте да ћете изгубити и мене. Никада не одустајемо од своје браће у Русији и заувјек ћу се држати са њим. Ако му и поред тога уручите отказ, не заборавите да ми пошаљете прекршен уговор – у супротном ћу га ја прекршити. И још једна ствар – можете задржати мој новац који сте замрзли. Веома сте заузети с тим, надам се да вам неће запасти у грлу. Бранили смо своју част и то је најважније. Намјеравамо да наставимо до краја - закључио је Нурмагомедов.