latinica  ћирилица
11/10/2018 |  19:28 ⇒ 19:33 | Аутор: sputniknews.com

Ураган "Мајкл" опустошио Флориду

Ураган "Мајкл" донио је данас обилне кише Џорџији и Сјеверној и Јужној Каралони, пошто је претходно опустошио дијелове Флориде гдје су настрадале најмање двије особе.
Девастирана Флорида (фото: rs.sputniknews.com) -
Девастирана Флорида (фото: rs.sputniknews.com)

Највеће болнице у Панама Ситију су затворене, а пацијенти су евакуисани јер је болница оштећена у налету урагана, преноси АП.

Најмање двије особе погинуле су када је олуја погодила Флориду јачином урагана категорије четири, док је скоро пола милиона људи остало без струје на Флориди, у Алабами и Џорџији.

Најјачи удари урагана забиљежени су у близини Мексико Бича, на 32 километара југоисточно од Панама Ситија у региону Пенхендл на Флориди, гдје су дували вјетрови брзине од 249 километара по часу.

Спасилачке екипе настоје да помогну људима који су заглављени у неким приобалним областима.

Власти Флориде наводе да је штета од Панама Ситија до Мексико бича много гора него што се претпостављало.

Око 320.000 људи није се евакуисало на обали Мексичког залива на Флориди, уочи доласка урагана, саопштено је из  америчког Црвеног крста.

Иако су државни и локални званичници издали наређења за евакуацију за око 325.000 остановника, управа за ванредне ситуације наводи да није познато колико је људи напустило ту област, али истиче да је око 6.000 смјештено у 80 склоништа у пет савезних држава.

Из америчког Црвеног је речено да се олуја појачала екстремном брзином и никоме није дала довољно времена да уради много.