latinica  ћирилица
11/10/2018 |  23:00 ⇒ 23:00 | Аутор: СРНА

Подгорица спремна за прихват миграната у складу са могућностима

Предсједник Одбора Скупштине Црне Горе за безбједност Обрад Мишо Станишић изјавио је данас у Бечу да Црна Гора проблему мигрантске кризе приступа као доказано хумана и солидарна држава која је спремна да прихвати избјеглице у складу са својим могућностима.
Мигранти - Фото: РТРС
МигрантиФото: РТРС

Он је на Интерпарламентарној конференцији за заједничку спољну, безбједносну и одбрамбену политику, која се одржава у Бечу, истакао да је Црна предузела све неопходне мјере како би се успјешно суочила са могућим таласом илегалних миграција.

Станишић је навео да је посебно значајно успостављање блиске сарадње свих европских држава како би ризици масовних миграција били сведени на минимум, саопштено је из Службе за информисање Скупштине Црне Горе.

Он је подсјетио да је Влада Црне Горе је још 2015. године усвојила План дјеловања у случају великог прилива миграната, који је усклађен са међународним стандардима.

"Тим планом су обухваћене локације могућих прелаза на границама Црне Горе, логистички центри, евиденција, људски ресурси, смјештајни капацитети, здравствена и социјална заштита, правна помоћ, транспорт и безбједносна питања", прецизирао је Станишић.