latinica  ћирилица
12/10/2018 |  10:52 | Аутор: БЕТА

Љајић: Рамина изјава скандалозна

Министар трговине и телекомуникација Расим Љајић каже да је реакција Владе Албаније, која се противи да Телеком Србија преузме Телеком Албанија скандалозна.
Расим Љајић - Фото: РТС
Расим ЉајићФото: РТС

Љајић је казао да Телеком Албанија није у државном власништву, али да би изјава премијера Албаније Едија Раме да Телеком Србија није "преференција" албанске Владе била скандалозна и да је то случај.

"Дакле, он блокира продају компаније у њемачком власништву. Испада да су српски инвеститори добродошли када им треба да купе српску робу коју немају и кад треба да се успостави економска сарадња. Али у сектору телекомуникација нису. То је скандалозно и незабиљежено. Ја не памтим да је неко то тако отворено и јавно рекао у свијету. Новац нема боју, националниост, расу", рекао је Љаљић за Политику.

Албанска влада саопштила је да се противи да Телеком Србија преузме другог по величини оператера мобилне телефоније у тој земљи - Телеком Албанија.

Премијер Еди Рама рекао је да Телеком Србије није "преференција" албанске владе за куповину Телекома Албаније. Он је додао да су компаније из Србије генерално добродошле у Албанију.

Рама је рекао да његова влада обично не учествује у приватним трансакцијама, али да жели да изрази своје мишљење пошто је тржиште мобилне телефоније "стратешки сектор".

Телеком Србије је једна од неколико компанија које су показале интересовање за куповину Телекома Албаније који је дио Дојче телекома.

Дојче телеком, власник 99,79 одсто акција Телекома Албанија, из медија је сазнао за мијешање највиших званичника Тиране у продају њемачке имовине.