latinica  ћирилица
12/10/2018 |  17:52 | Аутор: БЕТА

Федерер преко Нишикорија у полуфиналу Шангаја

Швајцарски тенисер Роџер Федерер савладао је Јапанца Кеија Нишикорија са 2:0 у сетовима и пласирао се у полуфинале Мастерса у Шангају.
Роџер Федерер - Фото: Getty Images
Роџер ФедерерФото: Getty Images

Федерер је у доста дугом мечу, послије једног часа и 54 минута, био бољи резултатом 6:4, 7:6(4), лакше него што се очекивало.

Швајцарац је могао да поразом од Нишикорија и дефинитивно падне на треће мјесто АТП ранг листе, али је побједом и даље одржао шансе за останак на другој позицији.

Федерер се побједом пласирао у полуфинале Шангаја, турнира на којем брани освојену титулу, а у њему ће се састати са хрватским тенисером Борном Ћорићем.

У другом полуфиналном мечу састају се Новак Ђоковић и млади њемачки тенисер Саша Зверев. Ђоковић полуфинале против Зверева игра од 10.30 по средњеевропском времену, док се Федерер и Ћорић састају од 14 часова.

Једини начин да Федерер остане на другом мјесту АТП листе је да Новак буде поражен од Зверева, а да Швајцарац одбрани титулу – ако исходи буду икако другачији, Србин ће заузети другу позицију, одмах иза Рафе Надала, на листи која излази наредног понедјељка.