X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
13/10/2018 |  08:13 | Извор: СРНА

Магла смањује видљивост на већем броју путних праваца

Магла јутрос смањује видљивост на већем броју путних праваца, посебно на дионицама у долинама ријека Дрине, Саве и Спрече, те на подручју Добоја, Приједора, Мркоњић Града, Тузле, Купреса, Бихаћа и Прозора, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Магла - Фото: РТРС
МаглаФото: РТРС

Због релија "Јахорина 2018" од 17.00 до 21.00 часова и сутра од 8.00 до 12.00 часова долазиће до обуставе саобраћаја на дионици регионалног пута Сарајево-Требевић. Обустава саобраћаја сутра ће бити на снази од 12.30 до 16.30 часова на дионици регионалног пута Газин Хан-Хреша.

Из АМС-а савјетују возачима да на дионицама на којима се изводе радови поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због радова измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионицама магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и Челинац-Котор Варош, на магистралном путу на подручју Требиња, дионица према Трновици два, те на дионици Сарајево-Фоча на локалитету Сијерачке Стијене.

Саобраћај је обустављен на регионалном путу Моштаница-Козарска Дубица гдје је у току санација моста преко ријеке Моштанице.

Због клизишта успорено се саобраћа на путевима Карановац-Црна Ријека, Братунац три-Дрињача, Каран-Нови Град у мјесту Раковац, Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић због клизишта у рејону Челића.

На улазу у Бањалуку у току је уклањање наплатних кућица из правца Клашница због чега је на том дијелу пута измијењен режим у одвијању саобраћаја.

И даље је на снази забрана саобраћаја на регионалном путеву Теслић-Подјезера /ФБиХ у мјесту Жежеља, док је на путном правцу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На подручју Бањалуке до 22. октобра од 7.00 до 19.00 часова због санационих радова на коловозу на Булевару Српске војске саобраћај ће се одвијати једном траком од Ребровца према пијаци.

За сва возила на снази је забрана саобраћаја у Улици Гаврила Принципа на дијелу од Зеленог моста до Улице Милоша Обилића, преко Зеленог моста, те у Улици Бранка Мораче, на дијелу од Зеленог моста до Козарске улице у Бањалуци.

На улазу у Бугојно обустављен је саобраћај за теретна возила због реконструкције моста на магистралном путу Нови Травник-Бугојно. За вријеме радова теретна возила преусмјеравају се на алтернативни правац Бугојно-Доњи Вакуф-Травник-Невић Поље, док путничка возила саобраћају обилазницом у непосредној близини.

У ФБиХ у току су санациони радови на ауто-путу Сарајево запад-Лепеница и Подлугови-Високо, као и на магистралним путевима Блажуј-Громиљак, Мркоњић Град-Кључ, Теслић-Каруше, Доњи Вакуф-Травник и Семизовац-Олово-Кладањ.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања. Због радова у Црној Гори од 9.00 до 13.00 и од 15.00 до 18.00 часова не препоручује се кориштење граничног прелаза Делеуша. Саобраћај је и даље обустављен на граничном прелазу Нови Град-Двор због радова на хрватској страни.