latinica  ћирилица
13/10/2018 |  10:24 | Аутор: СРНА

Чавара: Комшић изабран вољом бошњачке политичке елите

Предсједник Федерације БиХ /ФБиХ/ Маринко Чавара изјавио је да је Жељко Комшић изабран за хрватског члана Предсједништва БиХ вољом бошњачке политичке елите, чиме је одузето право хрватском народу да бира свог легитимног представника.
Маринко Чавара (фото: oslobođenje.ba) -
Маринко Чавара (фото: oslobođenje.ba)

Чавара, који је и функционер ХДЗ-а БиХ, рекао је да је "постојао план `Жељко Комшић` који је остварен".

Он је истакао како је очито да један број Бошњака, бошњачке политичке елите, жели остварити ратне циљеве у БиХ само за себе.

"Мислим да сви који воле БиХ треба да траже начин како то зауставити и омогућити да се одвијају демократски процеси, односно да сваки народ може бирати своје представнике, а самим тим и договарати бољу будућност БиХ", рекао је Чавара за "Независне новине".

Он је навео да се преко ове ситуације не могу тако лако прећи, већ да морају тражити рјешење да се то више никада не би понобвило.

Чавара је напоменуо да је у другим срединама и нивоима хрватски народ дао потпуну подршку ХДЗ-у БиХ.

"Ако осјетите толику мржњу према хрватском народу, дакле да се из мржње бира Комшић, онда се тешко договарати и имати повјерење за сваки договор, а морате у случају да дијелите власт имати минимум повјерења. Преко овога се не може лако пријећи", закључио је Чавара.