X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
13/10/2018 |  10:55 | Извор: СРНА

Комшић: Против размјене територије са Србијом

Новоизабрани хрватски члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић изјавио је да не долази у обзир никакво помјерање границе, цртање неких нових дијелова границе, нити размјена територија како је то Србија предлагала.
Жељко Комшић - Фото: РТРС
Жељко КомшићФото: РТРС

"То је мој став, а да ли ћемо ми успјети доћи до договора, није само у нашим рукама, већ и у рукама Србије", рекао је Комшић и додао да ће учинити све да БиХ има пријатељске односе са свим сусједим уз поштовање БиХ и њених интереса.

Комшић је рекао за "Кликс" да технички дио пројекта како треба ријешити границу са Србијом није у рукама Предсједништва, већ Комисије за утврђивање границе БиХ и ресорног министарства.

Он је поручио да ће као члан Предсједништва подржати мандатара за предсједавајућег Савјета министара којег предложи будућа владајућа коалиција и да неће правити опструкције.

Када је ријеч о спољној политици, а прије свега о именовању амбасадора или повлачењу оних које је именовао бивши члан Предсједништва Драган Човић, Комшић истиче да повлачење могу очекивати они амбасадори који су радили против интереса БиХ, али да ће прво направити анализу.

Он је рекао да пут БиХ у НАТО никако неће бити успорен, јер су све важне одлуке донесене, а сви процеси за спровођење тих одлука су при крају и да новоизабрани српски члан Предсједништва Милорад Додик "ту ништа не може да уради".