latinica  ћирилица
13/10/2018 |  12:39 ⇒ 12:55 | Аутор: СРНА

Поповић - Чепурин: Путинова посјета је велики подстрек сарадњи

Министар за иновације и технолошки развој Србије Ненад Поповић и амбасадор Руске Федерације Александар Чепурин сматрају да је најављена посјета руског предсједника Владимира Путина Србији велики подстрек за даље унапређење политичке и економске сарадње двије земље.
Београд: Поповић и Черупин - Фото: РТС
Београд: Поповић и ЧерупинФото: РТС

Поповић и Чепурин изразили су увјерење да ће ова посјета допринијети снажнијем повезивању технолошких компанија из Србије и Русије, као и значајнијем привлачењу руских инвестиција у Србију у области иновација и дигиталне економије.

Поповић је захвалио Русији и њеном предсједнику Владимиру Путину на принципијелној подршци коју пружају Србији о питању Косова и Метохије.

"Током последње посете Москви састао сам се са високим званичницима Руске Федерације, који си ми пренели јасну поруку да Русија подржава свако решење за Косово које подржава српски народ и у складу је са Уставом Србије и Резолуцијом 1244", истакао је Поповић.

Поповић се прије два дана састао у Москви са руским министром попљопривреде Дмитријем Патрушевим са којим је разговарао о повећању извоза српске хране и пољопривредних производа на тржиште Русије, саопштено је из Поповићевог кабинета.

"Врата руског тржишта су потпуно отворена за храну и пољопривредне производе из Србије. Разговарао сам са Патрушевим о начинима како да се финансијски подржи српски извоз у Русију. Уверен сам да ће тај извоз у будућности само да расте", рекао је Поповић.

Он је додао да је руска страна заинтересована за иновациона и ИТ решења које Србија развија у области пољопривреде.