latinica  ћирилица
13/10/2018 |  15:24 | Аутор: СРНА

Звезда разматра могућност да тужи "Л`Екип" због нарушавања угледа

Фудбалски клуб "Црвена звезда" ангажовао је адвоката у Француској и разматра правни основ да тужи лист "Л`Екип", након писања да постоје сумње у покушај нечасних радњи уочи меча "Пари Сен Жермена" и "Црвене звезде" у Лиги шампиона, због нарушавања угледа клуба.

"Л`Екип" је објавио да је један неименовани функционер "Звезде" намјеравао да у кладионици плати чак пет милиона евра на убједљив пораз свог тима од пет голова разлике у Паризу.

"ФК `Црвена звезда` још једном са огорчењем и резигнацијом одбацује сваку могућност умешаности у било какве нечасне радње било ког члана нашег клуба, у у вези са писањем француског листа "Л`Екип". Инсистирамо на што бржем расветљавању целог овог случаја јер је бачена озбиљна мрља на име нашег клуба", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје се да такозвани "кредибилни доушник" мора да буде приведен правди.

"Ми смо од јуче у контакту са нашим адвокатима да би на прави начин предузели све могуће мере и заштитили углед ФК `Црвена звезда` који је неко, односно `кредибилни доушник`, покушао да угрози. Очигледно је да некоме смета моћна и успешна `Црвена звезда` и да је пласирањем овакве лажи желео да дискредитује све остварене успехе које смо постигли у протеклом периоду", истиче се у саопштењу.

У ФК "Црвена звезда" наводе да су зачуђени и забринути што је тако непровјерена информација процурила из УЕФА и што је добила тако велики медијски простор.

"Без обзира што и лист "Л`Екип" задржава могућност да је све измишљено, ангажовали смо адвоката и у Француској, који разматра правни основ за тужбу против листа због нарушавања угледа ФК `Црвена звезда`", додаје се у саопштењу.

Из ФК "Црвена звезда" истичу да ће бити истрајни да се дође до коначне истине, а да се манипулатори и доушници који стоје иза ове афере приведу правди и одговарају за срамно дјело.