latinica  ћирилица
19/10/2018 |  08:01 | Аутор: СРНА

Магла на подручју Добоја, Бањалуке и Градишке

У Републици Српској магла је јутрос изражена на подручју Добоја гдје је видљивост смањена на 30 до 50 метара, као и Бањалуке и Градишке, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Магла - Фото: РТРС
МаглаФото: РТРС

Магла смањује видљивост на дионицама у котлинама, уз ријеке и преко превоја.

На дионицама са маглом коловоз је влажан и клизав.

Због уклањања наплатних кућица на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Режим одвијања саобраћаја измијењен је на дионицама магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и Челинац-Котор Варош, због радова.

На дионицама магистралних путева Карановац-Црна Ријека и Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене, саобраћа се успорено због санације клизишта.

Режим саобраћаја измијењен је на дионици магистралног пута Трновица два-Требиње, због изградње водовода за насеље Дражесне Горе, а саобраћа се успорено, наизмјеничним пропуштањем возила, једном траком.

Радним данима од 8.00 до 16.00 часова, због деминерских радова, биће получасовних обустава саобраћаја на магистралном путу Фоча-Гацко, у мјесту НП Сутјеска-Прибој, општина Фоча.

Због деминерских радова на путном правцу Брод-Оџак од 8.00 до 18.00 часова радним данима саобраћај се одвија на начин 30 минута обуставе и 15 минута пропуштања возила.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У Бањалуци је забрањен саобраћај свим возилима у Улици Гаврила Принципа, на дијелу од Зеленог моста до Улице Милоша Обилића, свим возилима преко Зеленог моста, свим возилима, осим возилима станара, у Улици Бранка Мораче, на дијелу од Зеленог моста до Козарске улице.

У току је санација моста преко ријеке Моштанице, због чега је потпуно обустављен саобраћај на регионалном путу Моштаница-Козарска Дубица, а возила се преусмјеравају на обилазни пут у непосредној близини.

На регионалном путу Теслић два-Подјезера, у мјесту Жежеља, због оштећења носиве конструкције моста преко ријеке Жежеље забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази пет тона.

Због оштећења моста на ријеци Јадрини на локалном путу, дионици Добој-Манастир Петрово, на снази је забрана саобраћаја за сва возила чија укупна маса прелази 3,5 тоне.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

У ФБиХ јутарња магла смањује видљивост у долинама ријека Дрине, Саве и Спрече, као и путевима на подручју Тузле, Бихаћа, Зенице и Прозора.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

До 25. октобра, због радова, од 9.00 до 13.00 и од 15.00 до 18.00 часова биће обустављан саобраћај на граничном прелазу Делеуша.

Због радова у Хрватској и даље је обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор.