latinica  ћирилица
22/10/2018 |  10:41 ⇒ 10:56 | Аутор: СРНА

Брамерц у тродневној посјети Београду

Главни тужилац Међународног механизма за кривичне трибунале Серж Бармерц боравиће у Београду од данас до 24. октобра, у оквиру припрема за подношење редовног извјештаја Савјету безбједности УН, саопштено је из сједишта Механизма у Хагу.
Серж Брамерц (фото:  N1) -
Серж Брамерц (фото: N1)

Брамерц ће се састати са предсједником Србије Алкесандром Вучићем, министром правде Нелом Кубуровић и тужиоцем за ратне злочине Снежаном Станојковић.

Они ће разговарати о примјени Националне стратегије за ратне злочине, регионалној судској сарадњи у вези са случајевима ратних злочина и подршци канцеларије Тужилаштва властима Србије ради постизања правде у вези са ратним злочинима, наводи се у саопштењу.

У тексту се додаје да ће Брамерц имати и састанке са предсједником Комисије за нестале особе Вељком Одаловићем и Вераном Матићем, специјалним изаслаником предсједника за рјешавање питања несталих са Хрватском.

Брамерц ће пружити информације о напорима Тужилаштва у потрази за несталим особама, укључујући заједничке активности са Међународним комитетом Црвеног крста и разговараће о начинима на које Тужилаштво може да помогне властима Србије, наводи се у саопштењу.

Очекује се да ће Брамерц поднијети сљедећи звјештај Савјету безбједности УН почетком децембра.