latinica  ћирилица
22/10/2018 |  16:03 ⇒ 23/10/2018 | 09:07 | Аутор: РТРС

Србија дочекала златне одбојкашице!

Свјетске шампионке, одбојкашице Србије дочекане су вечерас на чувеном балкону Скупштине града Београда.

Уз велике овације на балкон су изашле српске репрезентативке Теодора Пушић, Маја Алексић, Тијана Малешевић, Бојана Живковић, Ана Бјелица,  Бјанка Буша, Тијана Малешевић, Силвија Поповић, Стефана Вељковић, Бранкица Михајловић, Милена Рашић, Тијана Бошковић. Потом се на балкону појавио и селектор Зоран Терзић, а на крају је капитен Маја Огњеновић изашла са пехаром у рукама.

Женска одбојкашка репрезентација Србије освојила је први пут у историји златну медаљу на Свјетском првенству у одбојци одржаном у Јокохами и тиме објединила титуле континенталног и планетарног шампиона. Српске одбојкашице у финалу су савладале селекцију Италије са 3:2.

У сјајној генерацији српских одбојкашица су и двије играчице из Републике Српске - Бранкица Михајловић и Тијана Бошковић, која је освојила награду за најбољу играчицу протеклог Свјетског првенства.

Предсједник Србије Александар Вучић организовао је данас пријем за женску одбојкашку репрезентацију Србије којем је присуствовао и предсједник Републике Српске Милорад Додик.