latinica  ћирилица
22/10/2018 |  17:02 ⇒ 23/10/2018 | 09:53 | Аутор: СРНА

Учешће на ЕЈОФ-у потврдило 46 земаља

На Европском зимском омладинском олимпијском фестивалу /ЕЈОФ/, који ће бити одржан од 9. до 16. фебруара наредне године у Сарајеву и Источном Сарајеву, учествоваће спортисти из 46 земаља, изјавио је данас директор ЕЈОФ-а Сенахид Годињак.
Сарајево - Годињак - конференција за новинаре - Фото: СРНА
Сарајево - Годињак - конференција за новинареФото: СРНА

-Пријављено је 1.086 такмичара и 750 чланова делегација националних олимпијских комитета, што је инпозантан број који нас додатно обавезује као организатора, али и радује - рекао је Годињак новинарима у Сарајеву након састанка чланова Организационог одбора овог такмичења са предсједником Координационе комисије ЕЈОФ-а Јозефом Либом.

Годињак је нагласио да су најважнији инфраструктурни пројеки завршени, те да су у току радови на борилишту за биатлон на локацији Дворишта на Јахорини.

-При крају је и тендерска процедура за набавку двије ледене плохе за дворане "Скендерија"у Сарајеву и "Пеки" на Палама, док су остала борилишта већ спремна - додао је Годињак.

Он каже да је све спремно за организацију семинара намијењених техничким делегатима и шефовима мисија, што су кључни догађаји у припреми ЕЈОФ-а.

Годињак је изразио забринутост јер још нису добили сва потребна финансијска средства од Министарства цивилних послова БиХ.

-Очекујемо да ће бити ријешено питање трансфера 1,5 милиона КМ од Владе Републике Српске за организациони дио буџета. Од Владе Српске већ увелико користимо 2,5 милиона КМ за радове на борилишту `Дворишта` и набавку леда за дворану "Пеки" на Палама, и то посредством Олимпијског центра "Јахорина"- навео је Годињак.

Либа каже да је до почетка ЕЈОФ-а остало још 110 дана, те да је доста посла урађено, али и да је остало још много отворених питања која морају бити ријешена.

Он је изразио увјерење ће, кроз сарадњу са организаторима такмичења - градовима Источно Сарајево и Сарајево и Олимпијским комитетом БиХ сви проблеми на вријеме бити отклоњени.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић увјерен је да ће ЕЈОФ 2019. оставити траг, као што су 1984. године Зимске олимпијске игре у Сарајеву.

На данашњем састанку учествовао је и потпредсједник Олимпијског комитета БиХ Изет Рађо.