latinica  ћирилица
22/10/2018 |  19:36 ⇒ 23/10/2018 | 09:58 | Аутор: СРНА

Српска листа освојила три мандата у Ливањском кантону

Српска листа је у Ливањском кантону освојила три мандата, а СДА има највише мандата за скупштине Сарајевског, Унско-санског, Зеничко-добојског, Средњобосанског и Босанско-подрињског кантона, показују утврђени резултати које је данас саопштила Централна изборна комисија БиХ.
Српска листа (Фото: www.topportal.info) -
Српска листа (Фото: www.topportal.info)

У Ливањском кантону коалиција окупљена око ХДЗ-а освојила је осам мандата, ХДЗ 1990 четири, Хрватска независна листа три, СДА два, док по један мандат имају Српска напредна странка, Народна странка "Радом за бољитак", Кантонална независна листа, Хрватска републиканска странка и СДП.

У Кантону Сарајево СДА има 10 мандата, Народ и правда шест, Наша странка пет, СДП и СББ по четири, ДФ три, НБЛ два и БОСС један мандат.

У Унско-санском кантону СДА је освојила девет мандата, А-СДА осам, СДП четири, Лабуристичка странка три, СББ и ДФ по два, а Независни блок и Наша странка по један мандат.

За Скупштину Тузланског кантона највише мандата освојио је СДП 10, а слиједе СДА са девет, ПДА са седам, ДФ са три мандата, а по два мандата освојили су СББ, Наша странка и Странка за БиХ.

У Посавском кантону коалиција окупљена око ХДЗ-а БиХ освојила је 11 мандата, Хрватско заједништво за Посавину "Пркос" - ХДЗ 1990-ХСП-ХС три мандата, по два СДА и Посавска странка, а по један мандат освојили су СДП, СББ и ПДА.

У Зеничко-добојском кантону СДА је освојила 11 мандата, СДП шест, Независни блок пет, по три мандата освојили су СББ, ХДЗ и ДФ, два мандата су припала А-СДА, а по један су освојиле Странка за БиХ и Наша странка.

У Босанско-подрињском кантону СДА је освојила пет мандата, Либерална странка четири, Независна босанскохерцеговачка листа три, Странка за БиХ, СББ, СДП, ДФ, Горажданска прича по два мандата и Независни блок и прва странка, Наша сттранка и А-СДА по један мандат.

У Средњобосанском кантону СДА је освојила 10 мандата, коалиција окупљена око ХДЗ-а девет, СДП пет, СББ и ДФ по два, Хрватски покрет за средњу Босну-ХДЗ 1990-ХСБиХ и Независни блок по један мандат.

У Херцеговачко-неретванском кантону коалиција окупљена око ХДЗ-а освојила је 13 мандата, СДА осам, СДП три, по два Хрватско заједништво ХДЗ 1990-ХСХКДУ-ХРАСТ-ХСПБиХ и СББ, а по један мандат ДФ и Хрватска републиканска странка.

У Западнохерцеговачком кантону највише мандата добила је коалиција ХДЗ БиХ-ХКДУ БиХ 16, коалиција Хрватско заједништво три, Хрватска републиканска странка два и по један ХСП Доктор Анте Старчевић БиХ, Хрватска демократска унија и Хрватска странка права.