latinica  ћирилица
23/10/2018 |  08:55 ⇒ 09:04 | Аутор: СРНА

Хаспелова долази у Турску због Кашогија

Директор америчке Централне обавјештајне агенције /ЦИА/ Ђина Хаспел допутоваће у Турску да би помогла у истрази убиства саудијског новинара Џамала Кашогија, рекла су два извора.
Џамал Кашоги - Фото: Тwitter
Џамал КашогиФото: Тwitter

Безбједносне агенције почеле су да испитују улогу саудијског принца престолонасљедника Мохамеда бин Салмана у овом случају.

Кашоги, који је живио у Америци, нестао је 2. октобра, након што је ушао у саудијски Конзулат у Истанбулу да би добио документе за вјенчање.

Амерички предсједник Доналд Трамп рекао је раније да још није задовољан оним што је чуо од Саудијаца о убиству новинара.

Саудијска Арабија објавила је да је Кашоги /59/ убијен грешком током туче у Конзулату.

Шест америчких и западних званичника рекли су јуче да вјерују да саудијски принц, де факто владар краљевине, сноси највећу одговорност за Кашогијев нестанак јер он надгледа саудијски безбједносни апарат. Они немају доказе за ову трвдњу.

Западни безбједносни званичници, који нису жељели да буду именовани, изјавили су да још немају читаву слику о ономе што се десило Кашогију. Они не знају како је он умро, нити гдје је однесено његово тијело.