latinica  ћирилица
23/10/2018 |  10:55 ⇒ 11:11 | Аутор: СРНА

Сарадња Србије са Хашким механизмом одвија се континуирано

Сарадња Србије са Механизмом за међународне кривичне трибунале одвија се континуирано и на добром је нивоу, изјавио је предсједник Србије Александар Вучић на састанку са главним тужиоцем Механизма Сержом Брамерцом.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Вучић је нагласио да ће Србија, упркос неслагању око неких питања, наставити да јача сарадњу са Тужилаштвом Механизма, саопштено је из Службе за сарадњу с медијима предсједника Србије.

На састанку, на којем је, између осталог, било ријечи и о предстојећем извјештају тужиоца Механизма за Савјет безбједности УН и учинку Тужилаштва Механизма, Вучић и Брамерц су се сагласили да је неопходно да посвете посебну пажњу проблему несталих.

Вучић је нагласио да је нарочито важно да дође до напретка у сарадњи по питању несталих лица што би довело до побољшања у односима Србије и Хрватске.

Главни тужилац Механизма за међународне кривичне судове Серж Брамерц изразио је незадовољство недостатком регионалне сарадње.

Као дио подршке, коју канцеларија тужиоца Механизма пружа Србији, Брамерц је указао да ће током марта 2019. године, у сарадњи са Правосудном академијом, бити организована обука за тужиоце који поступају у случајевима ратних злочина с циљем стицања додатних знања у овој области.