latinica  ћирилица
23/10/2018 |  11:30 ⇒ 11:34 | Аутор: СРНА

Митровић: Представљање монографије "Не заборави вољена земљо"

Представници Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила представиће сутра на београдском Сајму књига монографију "Не заборави вољена земљо" и Зборник радова са округлог стола "Страдање Срба у посљедњој деценији 20. вијека".
Недељко Митровић - Фото: РТРС
Недељко МитровићФото: РТРС

Предсједник ове организације Недељко Митровић рекао је Срни да Републичка организација има за циљ да представљаем ових издања упозна људе у Србији и шире о размјерама страдања српског народа у протеклом рату на овим просторима.

"Многи људи не знају о чему се ради и овај сајам је прилика да се шири круг читалаца и истраживача из Србије, региона и свијета упознају са трагичним ратним догађајима", истакао је Митровић.

Према његовим ријечима, монографија "Не заборави вољена земљо", аутора прилога Славише Сабљића у издању Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила, садржи податке о 131 породици са три и више страдалих чланова у Републици Српској.

Митровић је рекао да Зборник радова са округлог стола "Страдање Срба у посљедњој деценији 20. вијека" говори о погинулим, убијеним и несталим на подручју бивше Југославије.

Издања Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила биће представљена у 17.00 часова у хали два београдског Сајма књига, а о издањима ће говорити замјеник предсједника и генерални секретар Организације Вељко Лазић и Исидора Граорац.