latinica  ћирилица
23/10/2018 |  11:43 ⇒ 11:52 | Аутор: СРНА

Котор Варош: Усвојен ребаланс буџета у износу од 13,7 милиона КМ

Одборници Скупштине општине Котор Варош усвојили су данас ребаланс буџета за ову годину у износу од 13.700.000 КМ, што је за 63 одсто више од првобитног буџета од 8,4 милиона КМ.
Котор Варош - Скупштина општине - сједница - Фото: СРНА
Котор Варош - Скупштина општине - сједницаФото: СРНА

Начелник општине Зденко Сакан рекао је да је ребаланс буџета предложен због повећања прихода по основу задужења Котор Вароша путем друге емисије обвезница у износу од пет милиона КМ.

"Кредитом ће бити измирене обавезе из прве емисије обвезница у износу од 2.340.000 КМ, а преостали дио новца предвиђен је за изградњу нове зграде Општинске управе", прецизирао је Сакан.

Влада Републике Српске је из програма Јавних инвестиција за ову годину обезбиједила 280.000 КМ за три пројекта на подручју општине Котор Варош, што је, такође, утицало на повећање буџета.

За рјешавање проблема путне инфраструктуре у мјесној заједници Масловаре издвојено је 130.000 КМ, за реконструкцију и санацију зграде Фудбалског клуба "Младост" 70.000 КМ, а за санацију Народне библиотеке 80.000 КМ.

Споразумом између предузећа "Воде Српске" и општине Котор Варош биће реализован пројекат санације обалоутврде на десној обали ријеке Врбање у износу од 50.000 КМ, чиме су, такође, повећани буџетски приходи.

Одборници локалног парламента усвојили су Програм зимског одржавања путева на подручју општине за сезону 2018/2019. године и извјештај о извршењу буџета општине за првих шест мјесеци.

Једногласно су усвојене одлуке о изради Регулационих планова "Брегови један" Котор Варош и "Камена кућа два" Котор Варош, као и одлуке о условима јавне продаје путем лицитације три парцеле на подручју општине.

За вршиоца дужности начелника Одјељења за привреду поново је именован Срђан Ћорић на период од 90 дана, док је умјесто досадашњег члана Надзорног одбора општине Драгане Мирковић Скупштина именовала Чеду Комљеновића.