latinica  ћирилица
23/10/2018 |  14:33 ⇒ 20:27 | Аутор: СРНА

У сриједу облачно са сунчаним интервалима, поподне киша

У Републици Српској и Федерацији БиХ у сриједу се очекује промјенљиво вријеме са сунчаним интервалима, док ће поподне почети киша која ће до краја дана захватити већину крајева, осим Херцеговине.

Јутро ће на југу бити претежно ведро или мало до умјерено облачно, а у осталим крајевима претежно облачно и суво, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана биће промјенљиво уз краће сунчане интервале, на истоку облачно са кишом мјестимично која ће се у поподневним часовима и према вечери проширити на већину крајева, осим Херцеговине гдје ће остати суво вријеме.

Вјетар ће бити слаб и промјенљив, током дана у скретању на сјеверозападни, слаб до умјерен, а према вечери у Херцеговини се очекује бура у појачању.

Највиша дневна температура ваздуха износиће од 16 до 22 степена, а у планинама до 13 степени Целзијусових.

Температура ваздуха измјерена у 14.00 часова: Иван седло 6, Соколац 9, Сарајево 10, Сребреница 11, Бугојно и Тузла 13, Јајце, Ливно и Зеница 14, Бихаћ 15, Бијељина, Брчко и Градачац 16, Бањалука, Добој и Сански Мост 17, Мостар 19, Груде и Требиње 20, Столац 21 и Неум 22 степена Целзијусова.