latinica  ћирилица
23/10/2018 |  14:37 ⇒ 14:39 | Аутор: Б92

Рукометаши Србије желе на Хрвате са шест бодова

Рукометна репрезентација Србије, са новим селектором Ненадом Перуничићем, против Белгије у Зрењанину почиње сутра квалификације за Европско првенство 2020.
Рукометаши Србије  (Фото:Tanjug/Dimitrije Nikolić) -
Рукометаши Србије (Фото:Tanjug/Dimitrije Nikolić)

Српски рукометаши сутра играју против Белгије од 18 сати, а у недјељу гостују у Цугу Швајцарској.

Перуничић се на дебитанском списку одлучио за подмлађен тим, жељан доказивања и који би како би у будућности знатно поправи утисак "орлова" на ЕП које ће се први пут одржати у три земље - Норвешкој, Шведској и Аустрији.

Међу дебитантима је и Лазар Кукић из шпанског Логроња и пред меч са Белгијом прича да противник не смије да се потцијени.

"Велика је част бити у репрезентацији и драго ми је да је велики број играча из генерације 1992. и 1994. добио шансу код селектора Перуничића. Рукомет се развија, играју и Белгијанци, као и цио свијет. Морамо да одиграмо максимално, побиједимо и оставити добар утисак", рекао је Кукић.

Србију послије Белгије очекује и гостовање Швајцарској, а Кукић каже да су две победе циљ.

"Не смијемо да се опустимо, без обзира што се на папиру очекује лакши меч од оног у Швајцарској. Желимо сва четири бода из ове недјеље, која ће нам донијети извјесну дозу самопоуздања пред дуеле са Хрватима наредног прољећа", јасан је некадашњи члан Партизана.

Десно крило Дарко Ђукић, сада један од искуснијих, каже да је нови тим жељан доказивања.

"Проблем жеље сигурно неће постојати. Морамо дати свој максимум против Белгијанаца. Видели смо их како играју, форсирају игру без голмана, седам на шест и увјежбавали смо већ одбрану на тај систем, изгледа коректно. Спремамо се, договорамо у том смјеру. Не би требало да имамо проблема када је у питању побједа", навео је Ђукић.

Због повреде Младена Крсманчића са ширег списка је позван лијеви бек нишког Железничара Стеван Сретеновић, а отпао је и десни бек Констанце Никола Црноглавац.