latinica  ћирилица
23/10/2018 |  15:06 ⇒ 15:30 | Аутор: sputniknews.com

Скопље се огласило послије жестоке реакције из Москве

Министарство спољних послова Македоније одбацило тврдњу Русије да је уцјенама, пријетњама и куповином гласова обезбијеђена већина у Собрању.

"Министарство спољних полова Македоније категорично одбацује наводе и квалификације изнијете у коментару Одјељења за информисање Министарства спољних полосва Руске Федерације 22. октобра у вези с изгласавањем приједлога за приступање измјенама Устава у Парламенту Македоније", наводи се у саопштењу.

Македонско министарство те наводе "сматра потпуно неоснованим и неистинитим, изнијетим с јасном тенденцијом да се компромитује политички процес који је од историјског значаја за Македонију и све њене грађане".

"Посланици су, уз потпуно поштовање свих демократских принципа предвиђених парламентарном процедуром, донијели одлуку која рефлектује деценијска залагања Републике Македоније за чланство у НАТО и у ЕУ, као стратешке приоритете за које постоји најшири могучи консензус, што је добор познато и нашим руским пријатељима", пише у саопштењу Министарства спољних послова Македоније.