latinica  ћирилица
23/10/2018 |  15:21 | Аутор: ТАНЈУГ

Мирковић: Или се носимо с притиском или се разилазимо!

Зоран Мирковић, тренер фудбалера Партизана, признао је да екипа не чека у добром расположењу меч са Земуном у осмини финала Купа, због кикса против Спартака.
Милан Смиљанић и Зоран Мирковић на прес конференцији - Фото: Screenshot/YouTube
Милан Смиљанић и Зоран Мирковић на прес конференцијиФото: Screenshot/YouTube

Партизан је у недјељу ремизирао са суботичким Спартаком (0:0) и сада има чак девет бодова мање од лидера Црвене звезде на табели Суперлиге.

"Играмо против добре екипе у не баш добром моменту за нас. Имали смо 'фалш' корак у Кули, очекивали побједу, али нисмо је остварили и расположење нам није на највишем нивоу. Ипак, чека нас Куп гдеј нема поправке и потребна је максимална концентрација", рекао је Мирковић.

Због операције носа Александар Шћекић није у конкуренцији за меч у Земуну, док се Рикардо Гомеш пожалио на повреду препона.

Мирковић је признао да "црно-бијели" имају проблем са ефикасношћу.

"У првом полувремену смо тешко правили шансе, док смо у наставку направили доста акција, али када односом не заслужиш неке ствари не можеш да очекујеш срећу. Имамо проблем са реализацијом и головима, али као и у другим сегментима то је посао цијеле екипе. Шансе морају да се припреме и реализују, а генерално нисмо тим који тражи 'дубину' и без тога противницима је лакше да нас неутралишу. Радимо на томе".

Према његовим речима могуће да је дошло до одређених промјена у главама играча и да морају да се изборе са притиском.

"Ми смо дио Партизана, великог клуба, са великим притиском и мора са њим да се носи. Ко то не може брзо ћемо се разићи сви и то је реалност".

Мирковић додаје да му није пријатно када погледа стање на табели и да сада Партизан нема мјеста калкулацијама.

"Ситуација није пријатна, чак је лошија него прије два мјесеца што се тиче бодовне разлике. Не можемо да калкулишемо кад смо у минусу, већ само да играмо максимално. За шта ће то бити довољно и за коју позицију, видејћемо. Неке стваре не зависи од нас, морамо себе да гледамо", закључио је Мирковић.

Утакмица Земун - Партизан игра се сутра од 14 сати на стадиону у Горњој Вароши.