latinica  ћирилица
23/10/2018 |  21:04 | Аутор: РТРС

И АСВЕЛ узео мјеру Партизану!

Кошаркаши Партизана доживјели су и трећи пораз у четири одиграна меча Групе Ц Еврокупа. Овога пута, бољи од екипе Ненада Чанка били су кошаркаши француског АСВЕЛ-а који су пред око шест хиљада гледалаца у хали ''Александар Николић'' славили резултатом 89:78.

Рачунајући и АБА лигу, Партизану је ово четврти узастопни пораз, а меч са АСВЕЛ-ом обиљежио је и деби новог појачања црно-белих Стефана Јанковића.

На полувријеме АСВЕЛ је однео 11 поена предности - 48:37 и било је јасно да ће "црно-бијели" морати много тога да промјене у својој игри ако желе до преокрета.

Почетак треће четвртине је додатно отежао посао Партизану, гости су повели са 55:39, што им је била највећа предност од почетка меча, али онда слиједи најбољи период игре екипе Ненада Чанка, серија 10:0 у режији Лендејла, Пејџа и Маринковића, којом Партизан стиже на шест поена заостатка - 55:49.

Међутим, није Партизан успио да настави у том ритму, гости поново долазе до даха и враћају двоцифрену предност.

Најефикаснији у побједничкој екипи био је Чарлс Кауди са 21 поеном и пет скокова, Амин Ноа се зауставио на 14 поена, а Ерик Бакнер је уписао 12.

У Партизану, Џок Лендејл имао је 12 поена и шест скокова, Пејџ, Маринковић, Јанковић и Николић су уписали по 11, а Ђорђе Гагић 10 поена, шест скокова и четири асистенције.