latinica  ћирилица
30/10/2018 |  12:50 ⇒ 31/10/2018 | 10:43 | Аутор: СРНА

Премијерка Српске: Отворити причу о платама

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да сви социјални партнери у Српској знају да ће прича о платама морати да буде отворена како би све оно што је уочено као девијација било исправљено и донесени солиднији закони.

"Разумијем наше социјалне партнере који увијек имају очекивања да се разговара. Повећање плата имали смо од августовске која је исплаћена у септембру. То се односило на све раднике и зато сам задовољна", рекла је Цвијановићева.

Она је нагласила да се мора водити рачуна на који начин би требало ојачати Министарство унутрашњих послова Републике Српске.

"То би подразумијевало кадровско јачање, али и у смислу набавке опреме, наоружања и свега што би полицајац морао да има. Залагаћу се и за јачање њиховог овлаштења и бићу заговорник да се мијења закон и појачају овлаштења, али укорак са овим мора се ићи и на јачање материјалне основе, о чему ћемо разговарати", додала је Цвијановићева.

Подсјетила да ће од 1. јануара наредне године просвјетним радницима бити повећана плата за осам одсто.

"То ће бити први корак, а након тога и други да бисмо имали изједначене коефицијенте са осталим корисницима буџета", рекла је Цвијановићева.