latinica  ћирилица
30/10/2018 |  13:30 | Аутор: СРНА

Ухапшен Ирачанин, један од главних организатора кријумчарења миграната

Припадници МУП-а Унско-санског кантона ухапсили су Ирачанина са загребачком адресом због сумњи да је организовао кријумчарење миграната из БиХ у Хрватску, саопштено је данас из МУП-а.

Лице чији су иницијали А.А.Х. /38/, рођено у Багдаду, а настањено у Загребу, лишено је слободе у Бихаћу прошле седмице, и то након службене контроле возила загребачких регистарских ознака.

Из полиције истичу да су дошли до сазнања да је ово лице један од главних организатора илегалног пребацивања миграната преко границе БиХ.

- Остварен је контакт са припадницима Граничне полиције БиХ која има расписану потјерницу према наредби Тужилаштва БиХ због извршења кривичног дјела трговина људима, те је ово лице предато на даље поступање полицијским службеницима Граничне полиције БиХ - истакли су у полицији.

Из МУП-а Унско-санског кантона данас су се огласили и у вези са случајем хапшења мигранта из Пакистана који је, наводно, починио петоструко убиство у Македонији.

Према информацијама Управе полиције МУП-а овог кантона, случај је регистрован 28. августа када је бихаћкој полицији пријављено да је дошло до међусобног сукоба више миграната смјештених у Ђачком дому у Борићима.

Изласком на мјесто догађаја, полицијски службеници успоставили су нарушени јавни ред и мир и утврдили да је дошло до међусобног физичког сукоба групе миграната са мигрантом чији су иницијали А.Х. /22/ године из Пакистана.

Учесници овог догађаја тврдили су да су свједоци догађаја убиства више миграната негдје између грчко-македонске границе, те да је овај мигрант један од групе миграната који су учествовали у овом вишеструком убиству.

Из полиције су истакли да је о догађају упознато Тужилаштво Унско-санског кантона које је наложило провођење истражних радњи Сектора криминалистичке полиције, након чега је обављен разговор са свим мигрантима и свједоцима.

"За лице А.Х, осумњичен за вишеструко убиство, прослијеђен је захтјев Служби за послове са странцима да се измјести у имиграциони центара у Делијашу до окончања истражних радњи, а гдје је проведен 31. августа", наводе у МУП-у.

Из Интерпола Македоније саопштено је да овакав догађај није евидентиран.

Из Министарства унутрашњих послова Македоније јуче су демантовали наводе да се у овој земљи десило петоструко убиство којег је починио мигрант.