latinica  ћирилица
08/11/2018 |  11:35 | Аутор: СРНА

Полицијска управа Добој: За пет дана ухапшено 11 пијаних возача

Добојска полиција је током пет дана појачане контроле учесника у саобраћају ухапсила 11 лица због вожње под дејством алкохола, док је евидентирано 286 возача који су прекорачили брзину, саопштено је из добојске Полицијске управе.
Полиција Српске - Фото: РТРС
Полиција СрпскеФото: РТРС

Из полиције наводе да је од 1. до 5. новембра реализована ова републичка акција усмјерена на контролу брзине кретања возила и присуство алкохола у крви код возача моторних возила, током које је контролисано 886 учесника у саобраћају.

У овом периоду, 286 возача је прекорачило брзину, од којих је код 239 забиљежено прекорачење до 20 километара на час, код 39 од 21 до 30 километара на час, док је осам возача прекорачило брзину више од 31 километар на час.

Алко-тесту је подвргнуто 597 возача, док су два одбила алко-тестирање.

Због управљања возилом под дејством алкохола из саобраћаја су искључена и санкционисана 93 возача, од којих је 11 ухапшено.

Контрола саобраћаја нарочито је била појачана на мјестима и дионицама на којима је евидентирано највише саобраћајних незгода са посљедицама по лица.

Из Полицијске управе Добој најављују да ће и у наредном периоду спроводити сличне активности ради побољшања укупног стања безбједности на путевима који су у њиховој надлежности.

"Вожња у алкохолисаном стању заједно са другим факторима, уз повећану брзину, један је од најчешћих узрока саобраћајних незгода које могу бити кобне за све учеснике саобраћају", наведено је у саопштењу добојске Полицијске управе.