latinica  ћирилица
08/11/2018 |  12:56 ⇒ 13:02 | Аутор: СРНА

Павић: СНСД има снагу којој се скоро нико не може супротставити

Предсједник ДНС-а Марко Павић изјавио је данас да је та странка постигла најбољи изборни резултат до сада са 100.000 освојених гласова, али да је очигледно да СНСД има снагу којој се скоро нико не може супротставити.
Марко Павић - Фото: СРНА
Марко ПавићФото: СРНА

Павић је рекао да очекује да ће ДНС учествовати у власти у Републици Српској и на нивоу БиХ и бити странка која ће радити на стабилности Републике Српске и за добробит грађана.

"ДНС има потписан коалициони споразум о формирању власти са СНСД-ом и СП-ом. Ми тај споразум поштујемо, а за његово поштовање потребна су и друга два члана, о чему ће бити вођени разговори", рекао је Павић новинарима у Бањалуци, гдје је данас обиљежена крсна слава ДНС-а Митровдан.

Лидер ДНС-а је истакао да та странка није задовољна свиме што се дешавало у посљедње вријеме, али да ће ДНС стоички радити на унутрашњем јачању.

"ДНС се не може одрећи својих посланика у Народној скупштини Републике Српске које су изабрали грађани. Не смета нам нико, па ни предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић, него су нам сметали његови поступци које је подржавао лидер СНСД-а Милорад Додик", рекао је Павић.

Он је навео да се ДНС не плаши могућег умањења броја министарстава у будућој Влади за ту странку, те да је сада тешко говорити о подршци Радовану Вишковићу, који је најављен као мандатар за састав Владе Републике Српске.

"Тешко је говорити о подршци Вишковићу, кога цијеним као човјека. Још нисмо у преговорима и нисмо разговарали да ли је ДНС у владајућој коалицији", додао је Павић.

Када је ријеч о приватизацији Рудника жељезне руде /РЖР/ "Љубија", Павић је рекао да министри из ДНС-а у Влади Републике Српске нису гласали за предложени модел приватизације.

"ДНС се залаже да РЖР `Љубија` купе они који ће наставити да се баве рударењем и повећати броја запослених", нагласио је он.

Павић је свим грађанима Републике Српске и Борачкој организацији честитао крсну славу Митровдан.

Прослави крсне славе ДНС-а присуствовали су и предсједник СНСД-а Милорад Додик и потпредсједници ове партије Жељка Цвијановић и Радован Вишковић, представници осталих политичких партија, те званице из јавног, друштвеног и политичког живота.