latinica  ћирилица
08/11/2018 |  16:09 ⇒ 18:08 | Аутор: РТРС

Међународни сајам привреде у Брчком

У Брчком је отворен 17. Сајам привреде, на којем су своје производе и услуге представили домаћи произвођачи и они из сусједних земаља.

Једно од 150 предузећа које ће се током три дана сајма представити је и Термоелектро"из Брчког. У овом предузећу кажу да је представљање на сајмовима јако битно.

- Без обзира што живимо у дигиталном времену, сајмови и даље имају свој значај, јер су жива ријеч и контакти и даље непревазиђени - истиче Миљан Мирковић из овог предузећа.

На Сајму у Брчком излажу предузећа из многих привредних сектора високих технологија, па све до средњих и малих занатских предузећа која се, кажу, боре за што боље пословање.

- Циљ организатора Привредне коморе Дистрикта је био да се окупи што више привредника из региона, али првенствено што више из Брчког, јер желимо да промовишемо домаће привреднике - каже Јеленко Илић, предсједник ПК и Организационог одбора Сајма.

У Влади Дистрикта кажу да подржавају иницијативу Привредне коморе да се радницима повећају плате што би, засигурно, имало боље економско привређивање у Брчком. Радиће се и одређене измјене закона којим би се побољшали пословни односи.

- Покушаћемо да разговарамо о измјени Зкаона о Привредној комори како би се увело обавезно чланство у Комори. Вјерујем да би то значајно допринијело да се кроз институционални вид унаприједи укупно пословање на простору Дистрикта - истакаоо је градоначелник Синиша Милић.

Влада Републике Српске и до сада је подржавала привредну активност у Дистрикту.

- Ово је врло важна прилика кроз коју се људи срећу и имају могућност размјене пословних идеја, пословне праксе и закључивања пословних уговора - навео је Петар Дјокић, министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске.

Брчанска Влада је за тродневно одржавање ове привредне манифестације из буџета оздвојила око 80.000 КМ.