latinica  ћирилица
08/11/2018 |  18:33 ⇒ 18:34 | Аутор: СРНА

Вулин: Војска Србије спремна за вјежбу "Век победника 1918-2018"

Министар одбране Србије Александар Вулин рекао је да је Војска Србије у потпуности спремна за велику вјежбу са бојевим гађањем "Век победника 1918-2018" која ће у суботу, 10. новембра, бити одржана поводом обиљежавања стогодишњице побједе у Великом рату.
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

"Сви су спремни и организовани, морал је на веома високом нивоу, а техника је апсолутно исправна – све што је потребно да покажемо колико је наша војска сигурна, снажна и колико можемо да се ослонимо на њу", рекао је Вулин, који је присуствовао припремној вјежби Прве бригаде Копнене војске Србије.

Командант тенковског батаљона Борислав Крњајић нагласио је да су тенкисти Прве бригаде добили част да учествују у предстојећој вјежби, преносе београдски медији.

"Циљ данашњег приказа је да се тенковски батаљон оспособи за реализацију марша у условима равничарског предела како би јединица била спремна да одговори на евентуалне изазове, ризике и претње по безбедност Републике Србије", рекао је Крњајић.

Вјежба "Век победника 1918-2018" биће изведена истовремено на 10 локација о теми "Припрема и употреба снага за реаговање Војске Србије".

Око 8.000 припадника на више од 600 борбених система и 24 ваздухоплова учествоваће у вјежби и приказати ниво своје оперативне оспособљености.

Током вјежбе ће, како је планирано, бити утрошено 103 тоне убојних средстава.