latinica  ћирилица
08/11/2018 |  18:41 ⇒ 18:50 | Аутор: СРНА

СДА за стабилну парламентарну већину на свим нивоима власти

Странка демократске акције залаже се за формирање стабилне парламентарне већине на свим нивоима власти у БиХ коју би чиниле побједничке странке на претходним општим изборима.

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић изјавио је вечерас у Сарајеву, након сједнице Предсједништва ове странке, да желе сарадњу, прије свега, са СДП-ом и ДФ-ом, а да се на нивоу БиХ подразумијевају СНСД и ХДЗ.

Изетбеговић није искључио могућност коалиције са Савезом за бољу будућност.

"СДА је опредијељена за стабилне парламентарне већине што више јаких парламентарних странака које ће имати снагу за реформске процесе", истакао је Изетбеговић.

Он је најавио да ће први састанак бити одржан за десетак дана са СДП-ом.

Изетбеговић је рекао да је Предсједништво СДА констатовало да су на изборима остварени сви предизборни циљеви ове странке.

Према његовим ријечима, у СДА су изненађени негативном постизборном кампањом против ове странке.

"Напад на СДА напад је на 300.000 бирача који су кохезивно ткиво у БиХ", напоменуо је Изетбеговић.

Говорећи о одлуци коју Централна изборна комисија БиХ треба да донесе о попуњавању Дома народа Парламента Федерације БиХ , Изетбеговић је навео да она треба да буде донесена у складу са Уставом ФБиХ, Изборним законом БиХ и обавезујућим европским конвенцијама.

Изетбеговић је додао да је Предсједништво СДА осудило извјештај Владе Републике Српске Савјету безбједности УН у којем је, према његовим ријечима, изнесен низ неоснованих тврдњи против новоизабраног бошњачког члана Предсједништва Шефика Џаферовића.