latinica  ћирилица
09/11/2018 |  08:02 ⇒ 12:32 | Аутор: СРНА

Бијељина: Вече посвећено хероини Великог рата - Милунки Савић

У оквиру обиљежавања 100 година од завршетка Првог свјетског рата, у Бијељини ће бити организовано вече посвећено хероини Великог рата - Милунки Савић.
Милунка Савић (фото: serbia.com) -
Милунка Савић (фото: serbia.com)

Вече ће организовати бијељинско удружење "Краљевина Србија" и Удружење ратних добровољаца 1912-1918 њихових потомака и поштовалаца, у сарадњи са Народном библиотеком "Филип Вишњић".

Предсједник бијељинског удружења "Краљевина Србија" Бранислав Томић рекао је Срни да ће у програму вечери посвећеној Милунки Савић учествовати еминентни гости - писац Милан Богојевић, новинари Михаило Меденица и Марко Јеремић, те Бранко Станковић, новинар и уредник емисије "Квадратура круга".

"Милан Богојевић, аутор књиге `Милунка Савић - ордење и ожиљци` подсјетиће нас кроз представљање књиге на основне биографске податке хероине Великог рата. Чућемо ко је била Милунка Савић, гдје је одрасла, зашто и како је ступила у рат, каква је била њена судбина након рата", навео је Томић.

Према његовим ријечима, посебну пажњу и дивљење заслужује хуманитарни рад Милунке Савић, о коме се мало зна и ријетко говори.

Томић је позвао суграђане да вечерас дођу у градску Библиотеку, те нагаслио да треба одати пошту не само Милунки, него и свим прецима који су, преживјевши голготу, били довољно јаки да васкрсну српску државу.

Вече посвећено Милунки Савић биће одржано у 18.00 часова у Народној библиотеци "Филип Вишњић".