latinica  ћирилица
09/11/2018 |  12:20 ⇒ 12:20 | Аутор: ТАНЈУГ

Оглас са извињењем због Палме, Бандић платио, али градским парама

У готово свим хрватским дневним новинама објављен плаћени оглас јавног извињења градоначелника Загреба Милана Бандића због посјете Драгана Марковића Палме.

Дио медија констатује да Бандићу није било довољно што се пре два дана на конференцији за новинаре извинио грађанима и прије свега хрватским ветеранима и припадницима деснице, због тога што је био домаћин Марковићу, који је и предсједник Скупштине општине Јагодина.

Медији, међутим, констатују да је Бандић ове огласе платио из буџета Града, односно џепова грађана.

Портал Телеграм пише да се Бандић на недавној конференцији за новинаре “мало правио блесав“, рекавши да није имао појма да је Палма пријатељ Жељка Ражнатовића Аркана, којег у Хрватској квалификују као ратног злочинца.

Бандић се, наиме, најприје нашао на удару бившег ХДЗ-овца, сада градског одборника у загребачкој скупштини, Златка Хасанбеговића, а потом и хрватских ветерана који су му веома замјерили на овом сусрету и затражили извињење.

“А онда је данас у свим дневним новинама, евидентно на трошак Загрепчана, објавио плаћене огласе под насловом 'Градоначелниково писмо јавности' у којем се опет извињава и понавља како он није имао појма о Палминим везама с Арканом“, пише Телеграм.

“Зато поново упућујем извињење свим истинским бранитељима који су се на било који начин осјетили повријеђенима и погођенима због овог сусрета који се, да ствар буде осјетљивија, игром случаја догодило баш на Душни дан, када се сјећамо својих најмилијих од којих су многи страдали у Домовинском рату“, пише Бандић у свом писму.

Због сусрета с Палмом Бандићу је, иначе, Златко Хасанбеговић пријетио раскидом коалиције на градском нивоу.

Бандић је плаћени оглас објавио у “24сата“, “Вечерњем листу“, “Јутарњем листу“ ..., пише Телеграм.