latinica  ћирилица
09/11/2018 |  14:02 | Аутор: СРНА

Продаје се хотел "Бистрица"

Управа Олимпијског центра /ОЦ/ "Јахорина" објавила је оглас о продаји хотела "Бистрица" с околним земљиштем, а почетна вриједност је 5.985.900 КМ.
Јахорина - Фото: РТРС
ЈахоринаФото: РТРС

Пријаве за учешће у лицитацији могу се поднијети до 26. новембра до 10.45 часова, а јавно надметање ће бити одржано исти дан у 11.00 часова у хотелу, наведено је на интернет страници ОЦ "Јахорина".

Куповином хотела купац је обавезан да закључи уговоре о раду са радницима који већ раде у хотелу, што укључује и дио радника заједничких служби ОЦ "Јахорина". Купац ће морати да потпише изјаву да неће мијењати намјену хотела наредних пет година.

У продају и цијену укључене су и покретне ствари које се налазе у објекту и око њега.

Површина земљишта на којој се налази објекат износи 5.570 метара квадратних, а хотел има сутерен, приземље и четири спрата.

Хотел "Бистрица" се налази на 1.620 метара надморске висине, а удаљен је 28 километара од Сарајева и 14 километара од Пала, с којима је повезан модерним саобраћајницама.

Хотел располаже са 140 соба и четири апартмана, што укупно чини 300 основних и 60 помоћних лежаја. Све собе имају купатило, ТВ, вај-фај и директну телефонску линију.

Хотел има затворени базен димензија 16 са осам метара, двије финске сауне, теретану, салу за стони тенис и билијар, терен за фудбал с природном травом, димензија 55 са 90 метара, три терена за кошарку с бетонском подлогом и терен за одбојку с бетонском подлогом и 80 паркинг мјеста.

Изграђен је пред Олимпијаду 1984. године у Сарајеву.