latinica  ћирилица
09/11/2018 |  19:29 ⇒ 20:09 | Аутор: РТРС

Електротрицикли атракција у Градишци

Нова туристичка атракција Градишке могли би да постану чистачи улица, који све више привлаче пажњу грађана. Градска чистоћа уличне чистаче опремила је електро-трициклима. Намјера је да се ови модерни уређаји искористе, и у туристичке сврхе, и за промоцију екологије.

Еколошки прихватљиви трицикли за кратко вријеме постали су препознатљивост Градишке. У Градској чистоћи кажу да су јединствени у окружењу.

- Нема их нико сигурно у Републици Српској, а нема их нико мислим ни у БиХ - поручио је Жељко Билбија, директор КП Градска чистоћа Градишка.

Новонабављеним средствима за рад задовољни и комунални радници. Осим што олакшавају рад чистачима и атракција су за пролазнике.

-Лакше је много за посао, али и доста брже се може урадити терен, као и сви остали послови које обављамо. Људи стално питају и интересују се за ова бицикла која су јако практична и добра ствар - истиче, Ненад Ерак, радник КП Градска чистоћа Градишка.

У комуналном предузећу елктротрициклима намјеравају да употпуне садржаје у Градском парку.

- У наредном периоду суботом ћемо организовати вожњу трициклима, али са фотељама да возимо дјецу. То би могло бити јако интересантно, јер имамо овакав парк којег мало ко има у Европи - изнио је дио планова Жељко Билбија.

Уличне чистаче са електротрициклима осим Градишке у окружењу има још само град Ријека у Хрватској.