latinica  ћирилица
11/11/2018 |  13:45 ⇒ 15:00 | Аутор: ТАНЈУГ

Све више славних глумаца снима у Србији

Након остварења "Кориолан" и "Бијела врана" Рејфа Фајнса, "Новембарски човјек" са Пирсом Броснаном или "Браћа Блум" у којима су играли Рејчел Вајс, Марк Рафало и Адриан Броди, проширио се глас о Србији као доброј локацији за снимање филмова, па из године у годину реализују се све веће продукције.

Крајем јануара у Србији почиње снимање филма "Минимата" у режији Ендруа Левитаса, а Џони Деп ће тумачити славног ратног фотографа Јуџина Смита, који је разоткрио тровање живом становника јапанског града Минамата, проузроковано испуштањем тешких метала из хемијске компаније Чисо.

Директор куће Wоrk in Progres Александар Тадић каже да ће снимање трајати седам недјеља, од тога недјељу дана ће провести на црногорском приморју.

- Тек крећемо са припремама и проналажењем локација. Дио сета ће морати да се гради у студију, јер се ради о специфичном периоду и радња се дијелом дешава у Њујорку, а дијелом у Јапану - рекао је Тадић.

Каже да још није познато да ли ће неко од српских глумаца бити ангажован у овом остварењу, али истиче да се све рјеђе дешава да се неки страни филм снима у Србији, а да у њему не играју и домаћи глумци. Када је ријеч о техничкој екипи филма, у "Минимати" ће бити ангажовано 80 одсто локалног кадра.