latinica  ћирилица
12/11/2018 |  14:13 ⇒ 17:54 | Аутор: СРНА

У суботу "Ноћ театра" у 12 градова

Манифестација "Европска ноћ театра" биће одржана у суботу, 17. новембра у 12 градова у БиХ у којима ће бити приређено укупно 40 програма.
Народно позориште Републике Српске -
Народно позориште Републике Српске

Програмом манифестације предвиђено је извођење 21 позоришне представе, одржавање концерата, модних ревија и радионица, као и представљања књига, те организовани обиласци позоришта и онлајн театарске изложбе, саопштено је из Службе за одсносе с јавношћу манифестације "Ноћ театра за БиХ 2018".

Сарадник за послове маркетинга у Народном позоришту Српске Александар Матрак рекао је да ће у "Ноћи театра" у том позоришту бити изведена представа настала према тексту Мате Матишића "Синови умиру први", у режији Марка Мисираче.

Координатор "Ноћи театра за БиХ" Мерима Хандановић рекла је да ће љубитељи позоришта моћи да уживају у Зеници, Бањалуци, Какњу, Коњицу, Сребренику, Травнику, Сарајеву, Тузли, Мостару, Брчком, Бугојну и Требињу.

Координатор "Ноћи театра за БиХ" је Босанско народно позориште из Зенице, а на овогодишњој деветој манифестацији, осим позоришних трупа из БиХ, учествоваће и представници Хрватске, Словачке, Црне Горе, Србије, Аустрије, Мађарске, Чешке, Бугарске и Белгије.

"Европска ноћ театра", која се одржава истовремено у великом броју градова треће суботе у новембру, једнодневни је догађај посвећен сценским и извођачким умјетностима.

Позориште тога дана постаје главно мјесто сусрета, дијалога, дружења и нових спознаја.