latinica  ћирилица
12/11/2018 |  15:23 ⇒ 15:59 | Аутор: СРНА

Представништво Српске у Аустрији интензивно ради на промоцији туристичких потенцијала

Представништво Републике Српске у Аустрији интензивно ради на промоцији туристичких потенцијала Српске, попут олимпијске планине Јахорина и њене предстојеће зимске сезоне.
Младен Филиповић - Фото: СРНА
Младен ФилиповићФото: СРНА

Шеф Представништва Младен Филиповић рекао је да Олимпијски центар Јахорина сваке године настоји да обогати понуду на овој планини, за коју су аустријски туристи веома заинтересовани.

Резултат рада Представништва јесте и група од 70 туриста која ће предстојећу сезону провести на Олимпијској љепотици, саопштено је данас из Представништва Српске у Аустрији.

Филиповић је додао да у промоцији туристичких потенцијала Представништво има подршку и многобројне дијаспоре и српских клубова у Бечу.

Из Представништва истичу да је понуда аустријских агенција наставак оног што су почели на јануарском сајму туризма у Бечу, те најављују да промоцију туристичких потенцијала настављају и на наредном сајму туризма.

На недавној конференцији у Бечу, гдје је промовисана предстојећа зимска сезона и туристичка понуда Српске, директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић рекао је да су финансијски резултати најбољи доказ успјешног рада.

Посјетиоце конференције одушевила је и понуда компаније "Агродестил", односно висококвалитетна ракија.

- Ракија шљивовица, крушка `Крајишка љепотица` и специфична јабуковача највише се допадају људима. Обично се ракија у нашим крајевима прави од неке треће класе или остатака, али ми наше ракије правимо од најбољих плодова, јер нам је циљ да тржиште освојимо искључиво квалитетом - рекао је Павле Ћоровић из "Агродестила".