latinica  ћирилица
12/11/2018 |  15:42 ⇒ 19:07 | Аутор: РТРС

И ове године Ноћ театра у Српској и ФБиХ

И ове године европска манифестација Ноћ театра биће обиљежена у Републици Српској и у Федерацији БиХ, 17. новембра. Ове године учествује 10 земаља.

 Народно позориште Републике Српске партнер је у организацији Ноћи театра у БиХ. 17. новембра у Бањалуци биће изведена представа "Синови умиру први" у режији Марка Мисираче, према тексту Мате Матишића.

"Ми смо партнери од самог почетка и задовољство је да у учествујемо у овој значајној манифеставији за театарску умјетност", истакао је сарадник за послове Маркетинга Народног позоришта Републике Српске Александар Матрак.

У БиХ 17. новембра театарске куће, културне установе, центри за културу, академије, фестивали и невладине организације славиће позоришну умјетност. 

"Међу овогодишњим учесницима је и осам државних театара, четири градска аматерска позоришта, центри за културу, један фестивал, једна установа за предшолски одгој и образовање, једна академија драмских умјетности, једна градска библиотека, као и разне невладине организације и сектори", навела је координаторица манифестације Ноћ театра БиХ Мерима Хандановић.

За већи дио програма у оквиру Ноћи театра биће бесплатан улаз, или по сниженим, симболичним цијенама.

Видео погледајте и на нашем Youtube каналу: