latinica  ћирилица
12/11/2018 |  21:57 ⇒ 22:10 | Аутор: sputniknews.com

Палестинци испалили 300 ракета, Израел покреће војску према Појасу Газе (ВИДЕО)

Израелска војска регистровала је око 300 ракета из Појаса Газе, а неколико десетина је пресрела, саопштила је прес-служба.
Палестинци испалили 300 ракета (Фото: AP Photo / Hatem Moussa) -
Палестинци испалили 300 ракета (Фото: AP Photo / Hatem Moussa)

"У овом тренутку је забиљежено око 300 ракета испаљених из Појаса Газе на Израел. Десетине је пресрео систем противваздушне одбране 'Гвоздена купола'“, додаје се у саопштењу.

Већина граната експлодирала је у граничним пустињама, међутим, према подацима локалних хитних служби, неколико ракета погодило је куће у Сдероту, Ашкелону и Нетивоту. На израелској страни повријеђено је најмање 16 особа, саопштила је служба хитне помоћи.

Као одговор на нападе, израелска војска напала је са копна и из ваздуха више од 70 објеката терориста у Појасу Газе, гдје су, према подацима локалних љекара, погинуле три особе. Један од циљева напада била је и телевизијска станица "Акса", која припада владајућем покрету Хамас.

Раније вечерас портпарол израелске војске Јонатан Конрикус саопштио је да је израелска војска концентрисала значајне додатне снаге и технику према Појасу Газе и спремна је да прошири своја дејства против палестинских милитаната који гранатирају јужне дијелове земље.

На брифингу за новинаре Конрикус је рекао да је као одговор на 200 ракета испаљених из енклаве, војска већ напала више од 30 циљева милитаната и наставља са нападима.