latinica  ћирилица
12/11/2018 |  22:14 ⇒ 22:16 | Аутор: СРНА

Вулин: Храбра и државничка одлука Вучића да остане на скупу у Паризу

Министар одбране Србије Александар Вулин је, поводом распореда званица у Паризу на обиљежавању 100 година од завршетка Првог свјетског рата, изјавио да је предсједник Александар Вучић донио храбру и државничку одлуку да остане на тој манифестацији.
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

"Испало би да нас је један Хашим Таши отејрао са места где смо ми побиједили, гдеј је милион наших предака, својим костима и својом крвљу, направило тај велики споменик европске слободе", рекао је Вулин, коментаришући чињеницу да је Тачи на церемонији у Паризу сједио у другом реду, одмах иза највећих свјетских лидера, док је Вучић био скрајнут.

Он је навео да подржава потез Вучића да остане на скупу, те додао да би "требало да се стиди онај ко је дозволио да се Тачи нађе тамо гдје му није мјесто", преносе београдски медији.

"То је био покушај да се Србија избаци са те велике фотографије побједника у Првом свјетском рату и да оно што смо освојили великом побједом наших предака сада изгубимо. Нису успјели у томе. Да ли су нас увриједили? Јесу. Али, нису успјели да нас понизе и одведу тамо гдје нам није место", рекао је Вулин.

На јучерашњој церемонији у Паризу, поводом обиљежавања 100 година од завршетка Првог свјетског рата, премијер самопроглашеног Косова Хашим Тачи нашао се у другом реду, одмах иза највећих свјетских лидера, док је Александар Вучић, предсједник Србије - земље која је у Првом свјетском рату поднијела велику жртву и дала двије трећине становништва за слободу, био скрајнут.