latinica  ћирилица
12/11/2018 |  22:57 ⇒ 13/11/2018 | 08:03 | Аутор: РТРС

И бијељински СДС ће тражити смјену Вукоте Говедарице

Градски одбор СДС Бијељина тражиће да цјелокупно руководство СДС, са предсједником СДС на челу, као и генералним секретаром, преузме одговорност и поднесе оставку, закључак је сједнице овог одбора, сазнаје ИнфоБијељина.
СДС Бијељина - Фото: СРНА
СДС БијељинаФото: СРНА

У складу с тим, Градски одбор СДС Бијељина тражи да се у што скоријем времену закаже ванредна Скупштина СДС и да се одрже ванредни унутарстраначки избори како би Српска демократска странка отклонила све недоумице о својој политици у наредном периоду.

Чланови Градског одбора Српске демократске странке Бијељина анализирали су резултате остварене на недавно одржаним општим изборима и закључено је да Српска демократска странка у Бијељини није задовољна тим резултатима, како у Бијељини, тако и на нивоу Републике Српске и БиХ.

Од 75 чланова Градског одбора СДС Бијељина, на сједници је присуствовало 69 чланова.

Прошле седмице је и Регионални одбор СДС-а Сарајевско-романијске регије затражио да буде одржана ванредна Скупштина странке и да се спроведу ванредни унутарстраначки избори због лошег изборног резултата и лошег стања у странци.

Потпредсједник СДС-а Милован Бјелица истакао да није истина да је у СДС-у било покушаја пуча, као и да је ријеч о покушају /лидера СДС-а Вукоте Говедарице/ да "задржи предсједничко мјесто и погази сопствене ријечи да ће понудити оставку било да побиједи, било да изгуби" на изборима.

Извор: www.infobijeljina.com