latinica  ћирилица
13/11/2018 |  08:03 ⇒ 11:56 | Аутор: СРНА

Бијељински Градски одбор СДС-а затражио смјену Говедарице

Градски одбор СДС-а Бијељина затражио је да предсједник ове странке Вукота Говедарица, генарални секретар Игор Остојић и комплетно руководсто СДС-а преузму одговорност због лошег резултата странке на општим изборима и поднесу оставку.
СДС Бијељина - Фото: СРНА
СДС БијељинаФото: СРНА

Градски одбор СДС-а Бијељина тражи да у што скорије вријеме буде заказана ванредна Скупштина СДС-а и одржани ванредни унутарстраначки избори да би СДС отклонио све недоумице о својој политици у наредном периоду, саопштено је из Градског одбора странке након синоћње вишечасовне сједнице.

Чланови Градског одбора СДС-а Бијељина анализирали су резултате на недавно одржаним општим изборима, те закључили да бијељинска СДС није задовољна оствареним, како оним у Бијељини, тако и на нивоу Републике Српске и БиХ.

Градски одбор СДС-а Бијељина тражи да СДС, као државотворна, одговорна и национално свјесна странка, стави интерес Републике Српске и јединство изнад борбе за улазак у власт, навели су у саопштењу.

"Овај одбор СДС-а сматра да је крајње вријеме да са свим странкама са сједиштем у Републици Српској буде постигнут консензус о националном интересу Републике Српске и у том смислу са свим важним политичким и друштвеним актерима у Српској разговара о начинима изласка из дубоке друштвене и економске кризе", саопштио је Градски одбор бијељинске СДС.

На сједници је бијељински Градски одбор затражио и да предсједник Главног одбора СДС-а /Милан Миличевић/ буде овлашћен да спроведе ванредне унутарстраначке изборе и руководи странком до завршетка изборног процеса.

Истовремено, чланови овог одбора СДС-а траже и да престане искључивање из странке чланова који другачије мисле и да Главни одбор расправља о свим жалбама искључених чланова.

У саопшењу достављеном медијима након вишечасовне сједнице Градски одбор СДС-а Бијељина је навео да ће поштовати све одлуке Главног одбора СДС-а и напоменуо да су сви закључци и одлуке усвојене једногласно.

Од 75 чланова Градског одбора СДС-а Бијељина, сједници је присуствовало 69.