latinica  ћирилица
13/11/2018 |  10:42 | Аутор: СРНА

Град Бањалука подржава образовање кадрова у области прераде дрвета

Град Бањалука подржаће Шумарски факултет на бањалучком Универзитету у стварању повољнијих услова за образовање и усавршавање кадра у области дрвопрераде тако што ће им, под посебним условима, обезбиједити на кориштење простор за практичну наставу студената.
Градска управа Бањалука - Фото: РТРС
Градска управа БањалукаФото: РТРС

Одлука о додјели у закуп пословног простора који се налази у управној згради у Пословној зони "Рамићи - Бањалука" наћи ће се 22. новембра пред одборницима на засједању градског парламента.

Уколико добије подршку, Шумарски факултет ће на период од двије године на кориштење добити простор површине од 114 метара квадратних.

Шумарски факултет упутио је градском Одјељењу за локални и економски развој и стратешко планирање молбу за додјелу пословног простора на кориштење за провођење практичне наставе, за успостављање и развој Центра за практичну обуку одраслих у области прераде дрвета и развој Инстутута за шумарство и прераду дрвета као подорганизационе јединице Факултета.

У Центру за практичну обуку одраслих у области прераде дрвета практичну наставу би, осим студената, имали и ученици Школе ученика у привреди, те одрасли који желе да се оспособе и преквалификују за рад у предузећима.

Стога је Скупштини Града предложено да се пословни простор изда у закуп под посебним условима као вид подршке Градске управе.

Цијена закупнине са урачунатим ПДВ-ом за додијељене просторије, како се наводи у образлпожењу одлуке, износила би 40,15 КМ мјесечно, а начин плаћања закупнине био би регулисан уговором између Града и Шумарског факултета.