latinica  ћирилица
13/11/2018 |  11:08 ⇒ 18:01 | Аутор: СРНА

Приједор: Од благајника Поште отето 53.000 КМ

У Приједору је од радника Пошта Српске украдена већа сума новца. Полиција је саопштила да се ради о 53.000 КМ.

Жртва пљачке, радник пошта Српске Милан Тубин нам је рекао да га је напао млађи, пунији мушкарац, који је носио кацигу на глави.

Према ријечима нападнутог радника, пљачка се десила у самом центру града, неких 50-ак метара од зграде Поште.

Догодила се у предвечерје, пред бројним свједоцима, који нису притекли у помоћ нападнутом благајнику иако је, каже, викао и звао полицију. Тубин је догађаје описао пред надлежном комисијом Пошта Српске.

- Ударио је нападача руком у кацигу, повриједио је ту руку, ударио га је ногом. Међутим, нападач га је лактом ударио у предјелу ребара, односно у плећа и оборио га на земљу. Тад му је истргао торбу и други нападач је био спреман са мотором, скутер, који је био упаљен, такође са визиром на глави, са кацигом и визиром и побјегли су, рекао је Зоран Росић,  директор Радне једнице за поштански саобраћај Приједор Пошта Српске.

У Поштама истичу да је новац који се преноси од зграде централне поште у Приједору до банке осигуран до 40 хиљада марака. Надлежни у том предузећу наводе да постоје процедуре за пренос новца у банку.

- Имамо у складу са нашим процедурама. Никад се не може знати која је свота новца. Вјероватно су имали неку дојаву да ли из банке, из Поште или неко да је пратио, додао је Росић.

Полиција је извршила увиђај, а истрага је, како наводе, у току и не могу је детаљније коментарисати.

- О наведеном је упознат дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор уз чију сагласност полицијски службеници Полицијске управе Приједор предузимају оператиовне и истражне мјере и радње с циљем проналаска извршиоца и расвјетљавање кривичног дјела 'разбојништво'“, нагласила је Весна Пачариз, портпаролка Полицијске управе Приједор.

Ово је четврта пљачка Пошта Српске на подручју Приједорске регије у посљедњих пет година. У најтежој од њих прије пет година убијен је поштар Драшко Видовић.