latinica  ћирилица
13/11/2018 |  13:58 ⇒ 14:16 | Аутор: СРНА

Власенички "Алпро" - примјер успјешног улагања

Амбасадор Грчке у БиХ Георгиос Илиопулос изјавио је данас у Власеници да је предузеће за производњу алуминијумских профила "Алпро" један од примјера успјешних улагања грчких инвеститора у БиХ, те да ће Грчка и даље слиједити такву инвестициону политику.
Георгиос Илиопулос са Владаном Настићем - Фото: СРНА
Георгиос Илиопулос са Владаном НастићемФото: СРНА

"Директору смо рекли да је Амбасада ту да помогне и увијек ћемо бити у блиским контактима са нашим партнерима", рекао је Илиопулос новинарима након посјете овом предузећу.

Генерални директор предузећа Владан Настић рекао је да је данашња посјета за власенички "Алпро" и "Алумил групацију", у оквиру које послује, од великог значаја, јер грчка држава стоји иза својих инвеститора гдје год они били и настоји да помогне у довођењу нових.

"Договорено је да се, пошто има много инвеститора на нивоу ЕУ, формира клуб инвеститора ЕУ преко којег ћемо каналисати наша искуства и потребе са циљем унапређења пословања у Републици Српској и БиХ", рекао је Настић.

У оквиру делегације грчких званичника у Власеници је данас боравио и аташе за економске послове Амбасаде Грчке у БиХ Леонидас Папаконстантинидис.

Власенички "Алпро" данас је једна од водећих компанија у производњи архитектонских профила на просторима бивше Југославије.

Фирма запошљава око 140 радника и носилац је развоја општине Власеница и регије Бирач. "Алпро" послује у оквиру грчке "Алумил групације", која је водећи произвођач система алуминијумских профила у југоисточној Европи.